O situatia destul de dificila in care se gasesc deseori parintii este nevoia de a-i convinge pe copii sa accepte o vizita la oftalmolog. Cu atat mai stresanta este o astfel de misiune cand este vorba despre o problema de vedere evidenta decat atunci cand se doreste efectuarea unui control de rutina. De fapt, poate ca adevarata problema este momentul in care intra in cabinetul oftalmologului si refuza sa coopereze, fie din teama de necunoscut, fie pentru ca locul in sine nu ii inspira incredere.

Un lucru este cert si anume ca sigur aceasta nu este o misiune imposibila. Este un fapt de care ne-am asigurat in cadrul clinicii noastre, astfel ca de la Kidoptik orice copil pleaca cu zambetul pe buze. Mai multi factori contribuie in obtinerea unui astfel de rezultat, insa fara nici un efort evident in acest sens, sigur o astfel de problema va ramane fara rezolvare.

Pentru ca sanatatea ochilor nu ar trebui sa suporte nici un fel de amanare, recomandam parintilor sa aiba in vedere o serie de aspecte atunci cand aleg clinica de oftalomologie in care sa fie efectuat controlul ochilor la copii.

Solutii pentru a obtine cooperarea copilului cand mergi la oftalmolog

Totul incepe de acasa, cand ii dai copilului vestea ca trebuie sa mearga la un control oftalmologic. Este important ca acesta sa isi poata forma o idee vaga macar legat de locul in care urmeaza sa mearga. Asadar, prezentarea unor imagini cu cabinetele noastre este un bun punct de plecare. Cu siguranta asta il vor motiva pe copil sa coopereze, avand in vedere ca am animat cabinetele special pentru ca cei mici sa se simta in largul lor.

Desi unii ar putea porni cu entuziasm spre cabinet, ar putea sa se razgandeasca cand trebuie sa paseasca in acesta. Este normal ca un copil sa aiba astfel de retineri.  Il puteti incuraja spunandu-i ca veti fi cu el pe intreaga durata a vizitei, pentru inceput.

De restul detaliilor ne-am ocupat noi. Stim ca, fie din teama, fie pentru ca sunt foarte activi, copiii au o capacitate de concentrare mai mica. Asta nu va influenta insa eficienta cu care punem diagnosticul in urma efectuarii controlului oftalmologic pentru ca fiecare dintre cabinetele noastre sunt dotate cu aparatura performanta, special conceputa pentru pacientii copii. Sunt suficiente cateva secunde de concentrare pentru a obtine un rezultat corect, iar in anumite situatii se poate sari peste nevoia de a pune picaturi in ochi. Desigur, asta depinde de la pacient la pacient.

Nu in ultimul rand, e esential ca interactiunea cu medicul oftalmolog sa fie un sucess, sa se lege rapid o relatie de prietenie intre el si pacient. Ei bine, medicii nostri au experienta necesara pentru a comunica cu cei mici si pentru a le obtine atentia, inspirandu-le incredere.

Astfel de factori trebuie urmariti atunci cand alegeti clinica oftalmologica pentru copil. Sunt detalii care va pot usura considerabil misiunea de a-l convinge sa accepte un control al ochilor. Va stam la dispozitie si cu alte informatii care va pot fi de ajutor in acest sens pe blogul nostru.

2 Comentarii

  • נערות ליווי, octombrie 27, 2023 @ 2:16 am Răspuns

    Hello! I simply would like to offer you a huge thumbs up for the great information you have right here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

    • Dr. Dimitrios T., octombrie 27, 2023 @ 2:18 pm Răspuns

      Thank you!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights